EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bank of England и ЕЦБ запазват водещите си лихви

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bank of England и ЕЦБ запазват водещите си лихви

mail15:52 | 06.08.2009прегледи 644 коментарикоментари 0


bank_of_england_lЕвропейската централна банка (ЕЦБ) се очаква днес да остави непроменена основната си лихва, която в момента е на рекордно ниско равнище, тъй като се опитва да смекчи опасенията от дефлация и ограничаване на кредитирането на фона на признаците, че еврозоната, в която членуват 16 държави, е започнала да се съвзема от най-тежкия икономически спад от над 60 години, предаде ДПА.
Икономическата несигурност, предизвикана от рецесията и доказателствата, че спадът на потребителските цени се задълбочава, кара анализаторите да предположат, че ЕЦБ ще запази водещата си лихва по рефинансирането на нивото от 1 процент до следващата година.
Банката чака благоприятния момент, надявайки се, че щедрото предоставяне на ликвидност ще доведе до желаното насърчаване на кредитирането от търговските банки, отбеляза Дженифър Макоун, европейски икономист от лондонската изследователска компания Capital Economics Ltd.
Наблюдатели прогнозират, че и Bank of England ще запази водещата си лихва на досегашното й историческо ниско равнище от 0,5 на сто, определено през март, информира Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046