EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Bank of America разширява дейността си в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Bank of America разширява дейността си в Китай

mail14:39 | 15.03.2010прегледи 596 коментарикоментари 0


Най- голямата американска банка Bank of America Corp. планира да разшири дейността си в Китай, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на запознати източници.
Банката обмисля въпроса за увеличение на капитализацията на китайското си подразделение, отбелязва изданието. Намеренията на финансовото учреждение са да се съсредоточи основно върху търговски операции в азиатската страна.
Наскоро Bank of America предприе мащабна операция по подбор на кадри от цяла Азия във връзка с намерението на институцията да разшири присъствието си на този бързоразвиващ се регион, както и да възстанови инвестиционно - банковата си дейност, реализирана от Merrill Lynch до момента на възникване на световната финансова криза.
Новината изненада конкурентите на Bank of America, които бяха на мнение, че най- големият кредитор в САЩ ще се съсредоточи върху възстановяването на позициите си на родния пазар, отбелязва WSJ. В същото време намерението е добър знак по отношение на Merrill Lynch и намерението на новия собственик да инвестира средства във възраждането на инвестиционно - банкова дейност.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg