EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Back to work" от Клинтън

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Back to work" от Клинтън

mail14:40 | 08.11.2011прегледи 840 коментарикоментари 0


Изтощителните дебати във Вашингтон по вдигането на тавана на държавния дълг създадоха очертаха образа на една "слаба" Америка, пише Бил Клинтън в новата си книга, която излиза днес. В нея бившият президент на САЩ подлага на остра критика враговете на най-голямата икономика в света, предаде AFP. В книгата, озаглавена "Да се заловим отново на работа" ("Back to work") Клинтън представя икономическите трудности, пред които са изправени САЩ.
Той се спира най-вече на преговорите по тавана на дълга през отминалото лято, когато демократите и републиканците премерваха сили, а в същото време САЩ бяха изправени пред опасността да обявят неплатежоспособност. "В очите на външния свят САЩ изглеждаха слаби и нерешителни, парализирани от антиправителствени фанатици", пише Клинтън, имайки предвид републиканците. Бившият президент на САЩ обаче не щади и приятелите си демократи и Белия дом: "По неизвестни причини президентът и демократите в Конгреса не вдигнаха тавана на дълга", когато можеха да направят това преди републиканците да поемат контрола в Камарата на представителите в началото на 2011 година.
Клинтън критикува и отколешната "твърдоглава" антиправителствена позиция на републиканците, която според него е довела до повече неравенства без да създаде работни места. "От кампанията на президента Роналд Рейгън през 1980 година ни се казва, че всички злини на Америка идват от държавата", иронизира Бил Клинтън.
За да бъдат решени проблемите на САЩ, Клинтън предлага краткосрочни планове за съживяване. "Въпреки че силно подкрепям многогодишен план за балансиране на бюджета ни, ако ние орязваме разходите или увеличаваме данъците значително, когато икономиката все още е слаба, това забавя съживяването", отбелязва Бил Клинтън. "Това е много полезна книга", коментира говорителят на Белия дом Джей Карни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg