EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Audi притеснена от цените на стоманата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Audi притеснена от цените на стоманата

mail16:40 | 03.09.2010прегледи 1385 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроител Audi, филиал на най-голямата европейска автомобилостроителна компания Volkswagen, изрази безпокойство от "лудото" покачване на цените на стоманата, предаде Франс прес.
В интервю за в. "Файненшъл таймс Дойчланд" директорът по продажбите на Audi, Улф Беркенхаген, изтъкна, че единственото, което е успокоително, е че явлението засяга и конкуренцията.
За последните шест месеца цената на стоманата е нараснала с 20 на сто и е надхвърлила 600 евро за тон, обяснява всекидневникът.
Подобно на други автомобилостроители, Audi обмисля как да намали зависимостта си от стоманата, използвайки карбонови нишки - по-лек и по-устойчив материал, но все още твърде скъп.
Беркенхаген обаче изтъкна, че все още е трудно да си представим скоро да се появят коли серийно производство без стомана.
Германският конкурент на Audi, ВMW, вече инвестира 100 милиона долара в завод за карбонови нишки и планира до 2015 година да произведе малък автомобил, използвайки този материал.
Беркенхаген споменава и за затрудненията на Audi  да се снабдява с полупроводници, тъй като производителите са намалили капацитетите си заради кризата. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg