EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

AstraZeneca с +10% ръст на продажбите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

AstraZeneca с +10% ръст на продажбите

mail14:15 | 12.02.2021прегледи 1410 коментарикоментари 0


AstraZeneca отчита 10% ръст на продажбите за 2020 г., след като производителят на лекарства се открои на видно място в работата си по разработването на коронавирусна ваксина, пише CNBC.

Англо-шведският фармацевтичен гигант отчете продажби на продукти на обща стойност 25,8 милиарда щатски долара за 2020 г. За четвъртото тримесечие продажбите са се увеличили с 12% до малко над 7 милиарда долара. Общите приходи достигнаха 26,6 млрд. долара за годината и 7,4 млрд. долара за четвъртото тримесечие.

Главният изпълнителен директор на AstraZeneca Паскал Сорио заяви, че представянето през миналата година „бележи значителна стъпка напред за AstraZeneca.“

„Въпреки значителното въздействие от пандемията, постигнахме двуцифрен ръст на приходите. Ускоряващите се резултати на нашия бизнес и напредъкът на ваксината COVID-19 показаха какво можем да постигнем“, добави Сорио.

Великобритания и други страни в ЕС разчитат на коронавирусна ваксина на AstraZeneca, докато се опитват да сложат край на кризата в общественото здраве, причинена от пандемията. 

Междувременно AstraZeneca обяви сделка с германската idt biologika gmbh за производството на ваксината ѝ срещу Covid-19.

Целта е към края на 2022 година заводът в Десау, Източна Германия, да е в състояние да произвежда по няколко милиона дози месечно.

От AstraZeneca съобщиха още, че през следващите седмици ще доставят на ЕС общо 17 милиона дози и че проучват начини да увеличат производството през второто тримесечие на тази година./Инфосток


Тагове: AstraZeneca, продажби
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg