EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Apple придоби над 20 компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Apple придоби над 20 компании

mail12:45 | 09.05.2019прегледи 1321 коментарикоментари 0


За последните шест месеца Apple е придобила около 20 до 25 компании. Често не обявяваме тези сделки, тъй като компаниите са малки, а Apple търси предимно таланти и интелектуална собственост. Това заяви пред CNBC главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук.

В своя фискален отчет за второто тримесечие Apple съобщи за парични средства в размер на 225.4 млрд. долара, което я прави една от най-богатите на кешова наличност компании в света. Apple обеща да допринесе за приходи в размер на 350 млрд. долара за САЩ в продължение на пет години чрез разширявания и данъци върху репатрираните парични средства.

"След като инвестира в инициативи като новия си кампус за 1 млрд. долара в Остин, Тексас, компанията обръща вниманието и разходите си към други цели. Ако имаме останали пари, ще видим какво още можем да направим. Придобиваме всичко, от което имаме нужда, което може да се вмести и има стратегическа цел. Така, придобиваме компания средно на всеки две до три седмици", коментира Кук.

Тази стратегия прониква в някои от по-популярните придобивания на Apple. Например закупуването на абонаментната услуга за цифрови списания Texture през 2018 г. се оказа прелюдия към новата услуга Apple News+, която предлага достъп до различни публикации с фиксирана такса.

Най-голямата придобивка на Apple в последно време е закупуването на Beats за 3 млрд. долара. През 2014 г. Apple прехвърли Beats в услугата си за стрийминг Apple Music и продължава да продава слушалки Beats като част от нарастващата категория за носими устройства.

Припомняме, че в началото на месеца пазарната оценка на Apple отново доближи 1 трлн. долара. Производителят на iPhone се бори с Microsoft и Amazon за титлата "най-скъпата публична компания в света", тъй като и трите преминаха символичната граница от 1 трлн. долара.

Apple достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара през август 2018 г., но след това отстъпи назад, когато се появиха признаци за слабото търсене на най-новите ѝ iPhone, особено в Китай, най-големия пазар на смартфони в света.

Акциите на Apple завършиха сесията на 1 май с ръст от 5%, оценявайки я на около 969 милиарда долара. Това остави пазарната капитализация на концерна пред тази на Amazon и точно зад тази на Microsoft, с пазарна капитализация от 980 милиарда долара.

Въпреки че продажбите на iPhone се свиха със 17% през второто фискално тримесечие, приходите от услугите на компанията надминаха очакванията на Wall Street, а от Apple прогнозират оптимистично трето тримесечие.

През миналия месец Apple представи нов 10.5-инчов iPad Air и актуализирана версия на iPad Mini. Новият iPad Air предлага 20% по-голям екран от предшественика си (10.5“) и 70% по-висока производителност благодарение на чипсета A12 Bionic с допълнителен невронен блок. Моделът е съвместим с писалката Apple Pencil от първо поколение.

Новият iPad Mini включва Retina екран с диагонал 7.9“ и технология True Tone, който е с 25% по-висока яркост спрямо предходните модели. Устройството също работи с Apple Pencil (първо поколение) и използва чипсет A12 Bionic.

Поддръжка за технологията Face ID липсва, но и при двата модела е наличен Home бутон с Touch ID сензор за отпечатъци. Таблетите предлагат Wi-Fi и LTE (чрез eSIM) опции за мрежова свързаност, както и 64GB/256GB вградена памет.

Apple обяви и предстоящо обновление на iWork за iOS. То ще добави подобрена интеграция за Apple Pencil с нови опции за анимации в Keynote. Двата нови таблета ще се предлагат в сребрист, черен и златист цвят.

Устройствата вече са налични за поръчка в apple.com, както и в приложението Apple Store в САЩ, Великобритания и още няколко държави. Цената на iPad Air стартира от 499 долара за 64 GB версията и стига до 629 долара за клетъчния модел. Продажбите на iPad започват от 399 долара за базовия модел и стигат до 529 долара за клетъчния.

източник:Инфосток


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg