EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Apple обяви рекламна война на Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Apple обяви рекламна война на Google

mail13:25 | 09.04.2010прегледи 1370 коментарикоментари 0


Apple обяви война на Google в областта на рекламите през мобилните телефони като представи нова  рекламна мрежа - iAd - за iPhone, съобщава Financial Times.
Така Apple предизвика основния си конкурент по линия на ключовия му бизнес модел и плановете му да разшири дейността си в сферата на мобилните устройства.
По думите на изпълнителния директор на Apple Стив Джобс, системата на Google, която е базирана на търсене на реклами, не е бъдещето на мобилните телефони, тъй като потребителите са склонни по- скоро да използват различни приложения през мобилните си телефони, отколкото да сърфират в мрежата.
„Търсенето на информация не е ключова функция за мобилните устройства, каквато е при компютрите например,” допълва още Стив Джобс.
Apple ще пусне мрежата за реклами iAd на телефоните iPhone, iPod touch и iPad по- късно тази година. През февруари 40 % от мобилните реклами са направени чрез iPhone и  iPod touch през една от най- големите мрежи за реклама AdMob. Това е обнадеждаващо за бъдещето на рекламната платформа на Apple.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg