EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Apple изтегля опасни лаптопи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Apple изтегля опасни лаптопи

mail09:07 | 25.06.2019прегледи 4312 коментарикоментари 0


Apple изтегля част от по-старите си лаптопи MacBook Pro, тъй като батериите им могат да прегреят и има риск да се запалят, предаде Mashable.

Проблемът засяга част от ноутбуците, доставени на пазара в периода от септември 2015 г. до февруари 2017 г. Притежателите на MacBook Pro могат да проверят дали техните модели са засегнати от проблема по серийния номер в сайта за поддръжка на Apple.

В рамките на програмата Apple ще заменя безплатно батериите на лаптопите. За целта собствениците на MacBook Pro трябва да оставят компютрите си в някой от сервизните центрове на компанията. Ремонтът ще отнеме от една до две седмици.

Проблемът с прегряването на батериите не засяга други модели ноутбуци на Apple, продадени в същия период, уверяват от компанията. Миналата година производителят също изтегли от пазара някои 13-инчови модели MacBook Pro заради проблем с батерията, но тогава нямаше риск за безопасността на потребителите.

Известният анализатор на процесите в Apple Минг-Чи Куо прогнозира по-рано, че през настоящата година компанията от Купертино ще пусне на пазара съвършено нов 16-инчов модел MacBook Pro.

В началото на месеца Apple представи най-новата версия на своята операционна система за Mac, iPhone и iPad, на конференцията Worldwide Developers Conference. С новата iOS 13 отключването с FaceID ще бъде с 30% по-бързо, а скоростта на стартиране на приложения ще бъде до два пъти по-бърза.

Новата версия на софтуера идва с голям редизайн с въвеждането на тъмен режим. Клавиатурата ще позволи на потребителите да прелистват буквите, за да пишат, вместо да трябва да натискат отделни букви.

Apple добавя нови функции към някои от популярните си iOS приложения, вградени в iPhone. Safari ще позволи на потребителите по-лесно да променят размера на текста, Mail вече ще поддържа богати шрифтове, а Notes - галерия. Приложението "Напомняния" получи най-голямото пренаписване, добавяйки опции за лесно добавяне на снимки и местоположения с бърза лента. Ако потребителят маркира дадено лице в напомняне, те ще получат известие за него следващия път, когато въведат съобщение с това лице.

Очаква се новата версия на приложението да бъде пусната за САЩ до края на 2019 г.

Нова функция “Sign in with Apple” дава на потребителите по-голям контрол над данните, които споделят с приложения. Разработчиците ще могат да включат влизането за своите приложения като алтернатива на опцията за влизане с Facebook или Google.

Ако дадено приложение поиска от потребителя да сподели имейл адреса си, потребителят може да избере да сподели своя реален адрес или да сподели с Apple, че автоматично генерира адрес, който препраща към реалния им акаунт.

Новата операционна система осигурява портретно осветление на приложението за камера и въвежда нови ефекти за редактиране на приложението за снимки. За първи път потребителите на iOS могат да завъртат и видеоклипове. Siri също получава нови актуализации, включително и по-естествен глас.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg