EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ampera - най-продаваният електромобил

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ampera - най-продаваният електромобил

mail09:45 | 28.06.2012прегледи 752 коментарикоментари 0


Революционният електрически автомобил Ampera на Opel е най-продаваният лек електрически автомобил в Европа според отчета на продажбите от май 2012 година. С дял над 20 процента от европейския сегмент спечелилата множество награди Ampera вече е изпреварила всичките си съперници.
В Холандия Ampera е завзела над 77 процента от пазарния дял на леките електрически автомобили през май. Това я прави безспорен лидер в нейния сегмент с много голяма преднина пред всичките й конкуренти, които имат едноцифрен процент дялове. За тази година до момента средният пазарен дял на Ampera в Холандия е над 50 процента, което подчертава нарастващата й популярност в тази страна. На основата на последните налични данни Ampera също така е най-продаваният електрически автомобил в Германия с дял над една трета от сегмента и в Швейцария с 44 процента.
Ampera спечели над 50 национални и международни награди, включително отличието „Автомобил на годината 2012” и “Световен екологичен автомобил на 2011 година”. Моделът получи и отличия за безопасност като например максималните 5 звезди в тестовете Euro NCAP.
Електрическият двигател с мощност 150 к.с. на Ampera се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВтч. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, автомобилът може да измине между 40 и 80 км при чисто електрическо захранване от батерията без да се отделят каквито и да било емисии. Колелата на Ampera се задвижват по електрически път по всяко време. В режим на удължен пробег, който се активира при условие, че батерията е достигнала своето минимално ниво на заряд, бензиновият 1.4-литров (86 к.с.) двигател с вътрешно горене задвижва генератор, който осигурява ток за електрическия мотор. Този удължаващ пробега агрегат позволява достигане на оперативен пробег над 500 километра с едно зареждане. /източник: Opel/Speed-Press

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg