EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Amazon отчете рекордна печалбата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Amazon отчете рекордна печалбата

mail11:31 | 30.07.2018прегледи 1000 коментарикоментари 0


Печалбата на Amazon за второто фискално тримесечие достигна до рекордните 2,53 млрд. долара, или 5,07 долара на акция, което е повече от 2 пъти над прогнозите на анализаторите, пише "Блумбърг".

Оперативната печалба за третото тримесечие се очаква да нарасне до 2,4 млрд. долара спрямо средната оценка на анализаторите за 1,28 млрд. долара.  

Приходите на най-голямата компания за електронна търговия в света за периода между април и края на юни отчитат ръст от 39 на сто до 52,9 млрд. долара, което е под очакванията на анализаторите. Но въпреки това Amazon успява да задържи разходите си под контрол, като същевременно инвестира сериозно в нови устройства и бизнеси, като продажбата на хранителни стоки и лекарства, отпускани с рецепта.

Приходите от услугата Amazon Web Services, печелившото облачно звено, са скочили с 49% до 6,1 млрд. долара. Ръстът, който Amazon отчете без влиянието на валутните промени, беше 48% през първото тримесечие.

Продажбите от други бизнеси са се ускорили със 129% до 2,2 млрд. долара, малко под темпа на растеж от първото тримесечие.

Amazon има повече от 100 милиона абонати на услугата Prime, които плащат годишни или месечни такси в замяна на бързи доставки, видео и музикален стрийминг и съхранение на дигитални снимки. Приходите от абонаментни услуги, които предимно са от Prime, са скочили с 55% до 3,4 млрд. долара.

Amazon ще генерира почти половината от всички онлайн разходи в САЩ тази година, показват данни на EMarketer. Оперативните разходи за второто тримесечие са скочили с 34% до 49,9 млрд. долара, което е малко под темпа на растеж на приходите на компанията.

Amazon прогнозира приходи за третото тримесечие в диапазона между 54 млрд. и 57,5 млрд. долара, докато анализаторите очакваха приходи от 58 млрд. долара.


Тагове: Amazon, печалба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg