EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Alibaba подкрепя иновации в Африка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Alibaba подкрепя иновации в Африка

mail16:31 | 04.09.2018прегледи 1068 коментарикоментари 0


Китайската компания Alibaba Group обеща да помогне на повече предприемачи в Африка, които имат идеи и практически познания придобити от иновативните бизнеси в Китай, да ускорят развитието на платформите за електронна търговия на континента, предаде bulgarian.cri.cn.

Предоставянето на възможности за предприемачите в Африка е в линия с ангажимента на компанията да подкрепя бизнесите в Африка и им помага да се реализират в дигиталния свят, каза Сун Дзюнтан, вицепрезидент на Alibaba Global Business Group.

Споделянето на технологии и достъп до идеи и опит ще спомогне за култивирането на повече африкански таланти и млади предприемачи, което от своя страна ще бъде от полза за дългосрочното развитие на компанията в африканските страни, добави той.

През последните години, компанията организира интензивни курсове по обучение на африкански предприемачи в сектора на иновациите в електронната търговия. Една такава програма е „Global E-commerce Talent" за университетски преподаватели, която бе стартирана в Руанда миналия месец. Като част от ангажимента на Alibaba да подкрепя образованието и електронната търговия на континента, програмата цели да задълбочи разбирането към тази индустрия и обучи таланти да бъдат конкурентноспособни в дигиталната икономика.

Откакто Alibaba навлезе на африканския пазар, повече от 4.2 милиона потребители там са закупили китайски продукти през AliExpress.


Тагове: Alibaba, Африка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg