EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Air France-KLM & Alitalia & Delta подават ръка на ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Air France-KLM & Alitalia & Delta подават ръка на ЕК

mail15:30 | 24.10.2014прегледи 2083 коментарикоментари 0


Три международни авиокомпании - френско-холандската Air France-KLM, италианската Alitalia и американската Delta предложиха на ЕС отстъпки в опит да сложат край на разследване на Брюксел срещу сделки за полети до САЩ. Това съобщи ЕК, цитирана от ДПА.
ЕК започна разследване на съвместно дружество на трите авиокомпании през 2012 г. на фона на подозрения, че сътрудничеството им е довело до повишаване на цените на полетите от Париж, Амстердам и Рим до Ню Йорк. Air France-KLM, Alitalia и Delta членуват в авиообединението SkyTeam, отбелязва ДПА.
Отстъпките, предложени от авиокомпаниите, "преди всичко целят да дадат възможност на конкурентни авиопревозвачи да започнат да извършват или да разширят вече съществуващи дейности по въпросните маршрути", посочи ЕК в изявление.
Трите компании са готови да предоставят на конкурентите си слотове на летищата в Амстердам, Рим и Ню Йорк, да им позволят да предлагат билети за полети на Air France-KLM, Alitalia и Delta, както и да направят други отстъпки.
ЕК призовава трети страни да представят аргументирани предложения преди тя да вземе окончателно решение дали да продължи със споразумението.
През 2010 година ЕК задължи British Airways, American Airlines и Iberia, членове на конкурентното глобално авиообединение Oneworld, да освободят за конкурентите си слотове на лондонското летище "Хийтроу", припомня ДПА.
 


Тагове: Air France, KLM, Alitalia, Delta, ЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg