EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

AIG може да съди Goldman за загуба от $2 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

AIG може да съди Goldman за загуба от $2 млрд.

mail10:30 | 20.04.2010прегледи 515 коментарикоментари 0


Американската застрахователна компания AIG, преминала под контрола на американското правителство по време на световната криза, разглежда възможността да подаде съдебен иск срещу Goldman Sachs, съобщава електронното издание на в. Ведомости. Мотивите са, че компанията е понесла загуба по застрахователни договори с банката, сключени за ипотечни ценни книжа, аналогични на тези, които станаха причина за съдебното проучване от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).
Към настоящия момент AIG прави анализ на застрахователни договори за сумата от $6 млрд., свързани с облигации и обезпечаване на договори, по които е работила Goldman, отбелязва Financial Times, позовавайки се на запознати източници.
През 2009 г. банката се съгласи да разтрогне застрахователни договори за сумата от $3 млрд., запазвайки правото си на обезпечение в размер от $2 млрд. Така AIG претърпя загуби в размер от $2 млрд. По данни на изданието, ценните книжа, които са били застраховани от AIG, са от същия тип, като този, по който работи и Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).
AIG все още не е взела решение за предявяване на юридически претенции към банката. Ако обаче, се докаже вината на Goldman, то банката ще трябва да изплати като компенсация загубата на застрахователната компания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg