EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

AIG инвестира 4 млн. лв. в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

AIG инвестира 4 млн. лв. в България

mail15:40 | 23.04.2015прегледи 1579 коментарикоментари 0


4 млн. лв. инвестира AIG в Център за споделени услуги в България. Създаването му в София е първа по рода си инвестиция у нас и ще обслужва индивидуални и корпоративни клиенти на компанията в 17 европейски страни. Центърът за споделени услуги обединява поддържащите функции, които до момента са били извършвани децентрализирано - те вече се пренасят в съвместно оперативно звено, като по този начин се подобрява качеството на услугите. Застрахователната компания има няколко такива центрове – освен в София, те са базирани в Куала Лумпур (Малайзия), Манила (Филипини) и Вилнюс (Литва), обслужващи Европа, Близкия Изток и Африка.

Решението за изграждането на стратегически център в България е от края на 2013 г. До момента компанията е вложила средства основно в обучения, технологии и офис оборудване. В Центъра на AIG вече са наети 350 специалисти, от които 98% са с висше образование. Всички владеят един чужд език, преобладаващо английски, 79% владеят 3 езика на напреднало ниво, а 14% говорят 4 езика. До края на 2015 г. компанията планира да увеличи екипа си до 500 служители.

American International Group, Inc. е първата чуждестранна застрахователна компания, която стъпва на българския пазар през 1997 г. Днес AIG България работи като клон на AIG Europe Limited и е отличена с рейтинг „А+” за финансова стабилност от Standard & Poor’s. През май 2014 г. българският клон на AIG Europe Limited получи статута на инвеститор клас „А” именно заради Центъра за споделени услуги в София.

Пазарният дял в сегментите и бизнес линиите, в които AIG оперира, е между 5 и 7,5%, като компанията заема съответно между 2-ро и 5-то място в тези сегменти. AIG е миноритарен акционер и управлява съвместна с Обединена Българска Банка застрахователна компания - ОББ – Ей Ай Джи Зстрахователно дружество АД. В България компанията предоставя услуги като застраховки имущество и прекъсване на дейността, строително-монтажни рискове и широка гама от застрахователни покрития за отговорности.

Вицепремиерът Меглена Кунева лично даде одобрение на първата застраховка от новия център. Тя изтъкна значимостта на инвестицията: "Радвам се за самата инвестиция, защото през годините на криза разчитахме на еврофондовете. Никоя страна обаче не може да получи повече от 4% от БВП на страната. Ние получаваме максимума. Затова тази крачка, която правят AIG е много важна. Радвам се, че можем взаимно да докажем колко си вярваме един на друг. Доверието е единствената истинска валута".

„Отварянето на новия Център в София, който има важна роля за нашата работа в Европа, затвърждава силната ангажираност на AIG към България. Нашите планове са да продължаваме да разширяваме дейността си в страната“, заяви Питър Хенкок, президент и главен изпълнителен директор на AIG, Inc.

„Инвестицията на AIG създава отлична възможност за кариерно развитие на български специалисти в една от най-големите застрахователни компании в света“, посочи и г-жа Венислав Йотов, управител на AIG за България и Румъния.

Целта на моя екип в министерството е да превърнем България в притегателна сила за компании като вашата. Това се посочва в приветствено слово към гостите на събитието на министъра на икономиката и енергетиката Божидар Лукарски, прочетено от съветника му Владимир Каролев. „Неслучайно, по последни данни от проучването Global services location indecs България е класирана като единствената европейска страна в топ 10 за най-добрите дестинации за аутсорсинг. В тази връзка ви уверявам, че ще продължаваме да работим активно за постигането на стабилна икономика, повишена конкурентоспособност и ускорен икономически растеж. Разчитаме на активен диалог с вас, с бизнеса в намирането на необходимите мерки за устойчивост и баланс на бизнес климата в страната ни. Нашето желание е да осигурим благоприятни условия, при които предприемачите могат да реализират потенциала си и да превръщат идеите си в работещ бизнес. Пожелавам успех на Центъра за споделени услуги на AIG”, се посочва в приветствието на икономическия министър.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144