EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

AIESEC сред най-демократичните работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

AIESEC сред най-демократичните работни места

mail08:30 | 10.04.2013прегледи 785 коментарикоментари 1


За седма поредна година студентската организация AIESEC е призната сред множество други като едно от най-демократичните работни места в света. Листата на WorldBlu включва 51 организации от различни страни, работещи в сферата на технологиите, производството, здравеопазване, продажби и услуги, с общо годишни приходи от над 15 милиарда долара. Тези организации са държавни, частни, неправителствени и образователни институции. По размер в себе си те обхващат от 5 до 50 000 служители и са разположени в САЩ, Канада, Мексико, Великобритания, Холандия, Дания, Малайзия, Хаити, Нова Зеландия и Сингапур.
Чрез проучвания, направени от WorldBlu, сред служителите на организациите, се оценява състоянието на организацията. Скалите представят средата в учатващите организации като „базирани на страх“ (fear-based) или „орентирани към свобода“ (freedom-centered). Това оценяване се извършва според 10 принципа за организационна свобода на WorldBlu. Тези организации с резултати между 3.5 и 5.0 по скалата са определени като демократични работни места.
„AIESEC е уникален пример за свобода и равноправие на работното място и ние сме щастливи да отличим организацията за седма поредна година в листа на WorldBlu.

Тази организация с повече от 80 000 служители и доброволци сред 113 страни представлява уникален модел за развитие на лидерство и цели създаването на демократична работна среда.
Техният модел позволява на младите хора, които управляват AIESEC да изразят гласа си в процеса по взимане на решения и определяне на посоката на развитие в организацията и също така да създадат формат, където изборът на лидери е децентрализиран и поверен на членовете. Корпорациите трябва да се учат от това студентско НПО.“ – Трейси Фентън, главен изпълнителен директор на WorldBlu
AIESEC България, като част от международната платформа на AIESEC, споделя постиженията на организацията.
 


 
Коментари
 
Elena - 10-04-2013 г. 11:21:15

Vie ste ludi, be. Tqhnoto ne e demokracia, a slobodia.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg