EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

92 млн.лв. за три язовира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

92 млн.лв. за три язовира

mail09:00 | 16.12.2013прегледи 604 коментарикоментари 0


През следваща 2014 година започва изпълнението на строително-монтажни работи за близо 92 млн. лв. по три язовира, показва отчет на МРРБ, съобщен от министър Терзиева. Тук се включват 91.5 млн. лв. (46.7 млн. евро) за доизграждането на язовирите „Луда Яна“ и „Пловдивци“ и 350 хил. лв. за рехабилитацията на яз. „Христо Смирненски“.
Изготвени са идейният проект за яз. „Луда Яна“ и техническият проект за яз. „Пловдивци“, които ще бъдат доизградени със заем от Световна банка. За яз. „Пловдивци“ е стартирана тръжната процедура за избор на строител, индикативните бюджети за строителство на двата язовира са съответно: около 26.4 млн. евро за „Луда Яна“ и около 20.3 млн. евро за „Пловдивци“.
Изготвен е проект за рехабилитация на стената на яз. „Христо Смирненски“. Строителните дейности са планирани за 2014 г. и ще се финансират от бюджета на регионалното министерство с 350 хил.лв.
Предстои подписване на договор за обследване на площадката и проектиране на яз. Нейковци. Индикативният бюджет за неговото изграждане е около 20.5 млн. Евро.
Готов е и идейният проект за рехабилитацията на стената на яз. „Студена“, която е на стойност около 15.8 млн. евро. В ход са преговори със Световна банка за финансиране чрез заема и на рехабилитацията на пречиствателната станция за питейни води в Перник.

Експерти на МРРБ са разработили подробен график и процедура за изваждане на активите от балансите на ВиК дружествата през следващите 12 месеца. През този период трябва да се сключат и договори за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги с ВиК операторите в обособените територии. Вече е разработен Правилник за организацията и дейността на асоциациите по ВиК, който е публикуван за обществено обсъждане.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg