EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

900 евро/ха за еко ориентирани фермери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

900 евро/ха за еко ориентирани фермери

mail11:38 | 10.02.2010прегледи 523 коментарикоментари 0


В Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. е създадена мярка 214 “Агроекологични плащания”. По тази мярка се отпуска безвъзмездна финансова помощ на земеделски производители, които спазват изискванията на наредбата по мярка 214 с цел опазването на околната среда. Субсидията по тази мярка се изчислява според дейностите, който предприема земеделският производител при определени условия тя може да достигне до 900 евро на хектар, съобщава Монт-прес онлайн. Кандидатстването по 214 е сведено до предаването в общинската служба по земеделие на разработеното заявление, стига стопанинът да отговаря на изискванията за кандидатстване.
По мярка 214 може да се кандидатства всяка година в периода между 1 март и 31 май. Могат да кандидатстват както физически лица, така и еднолични търговци и юридически лица. Задължително е площите, върху които те искат да прилагат агроекологични дейности, да бъдат регистрирани в ИСАК. Много важно е тези земи да бъдат или собствени на кандидатите, или те да имат сключени договори за наем или аренда, от които да остават поне 5 години считано от датата на подаване на заявлението. Изключение правят случаите, в които се кандидатства по подмярка “Управление на земи с висока природна стойност”, в който случай кандидатите могат да имат и едногодишни договори за земите, с които кандидатстват.
Мярката е изградена от 5 подмерки с различни изисквания и различни нива на субсидиране, по които земеделските производители могат да кандидатстват. Един земеделски производител не е длъжен да кандидатства по всички подмерки и да изпълнява всички условия. Много важно е всеки кандидат да бъде консултиран и насочен така, че да поеме ангажимент да прилага най-близките до него и неговото стопанство дейности, които да му донесат максимално субсидиране.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg