EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

90 студенти в лятната академия на Овергаз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

90 студенти в лятната академия на Овергаз

mail19:34 | 13.07.2009прегледи 781 коментарикоментари 0


learn_english1Общо 90 младежи се обучават в провежданата за трета година поред Професионална лятна академия на Овергаз. Половината от тях са участници в стажантската програма на компанията, а другата част са ученици от паралелките по „Газова техника” в различните Професионални технически гимназии в страната и са на производствена практика в дъщерните дружества на Овергаз в България.
Много от младежите вече работят по специално изготвени индивидуални програми, които отговарят на личните им предпочитания и амбиции. Всички стажове са платени, а Овергаз осигурява за участниците в Академията и наставници, които се грижат за изпълнението на задачите им, кариерни консултанти, както и мениджърско училище.
Стажантите на газовата компания идват от реномирани гимназии и университети от страната и чужбина.
Най-много са студентите от Техническия университет (София) – 7 и Софийския университет „Св. Климент Охридски” – 6. В Академията се обучават и младежи от Професионалните технически гимназии в Монтана, Русе, Кюстендил, Разград, Ямбол, Петрич и София, Университета за национално и световно стопанство (София), ХимикоТехнологичния и Металургичен Университет (София), Американския Университет в Благоевград, Университета по архитектура, строителство и геодезия (София), City University Seattle (Правец), Royal Hallow University (Лондон), Richmond University (Лондон), Cardiff University, European University (Барселона) и други.
Професионалната лятна академия е един от основните източници на кадри за Овергаз. В първите й две издания участие взеха близо 100 младежи, като 25 от тях останаха на постоянна работа в дружеството след края на стажантското си обучение. В момента в най-голямата българска частна газоразпределителна компания работят близо 1900 души, на средна възраст малко над 32 години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 987