EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

9 оферти за идеен проект за АМ "Черно море"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 оферти за идеен проект за АМ "Черно море"

mail18:10 | 03.12.2019прегледи 769 коментарикоментари 0


Девет са отворените оферти в обществената поръчка за разработването на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на подробен устройствен план-парцеларен план на АМ "Черно море". Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Индикативната стойност на поръчката е 14,4 млн. лв. без ДДС.

Отворените оферти са на обединение "ППМ-ИЙ Кей Джей", обединение "Автомагистрала Черно море 2019", "Рутекс" ООД, "Пътпроект" ЕООД, "Пътпроект 2000" ООД, "Свеко Енергопроект" АД, ДЗЗД "Транслогистика", "Илия Бурда" ЕООД, ДЗЗД "Екип проект АМ Черно море".

Бъдещият изпълнител ще трябва да разработи най-малко три варианта за трасе на АМ "Черно море", както и да проучи възможностите за изграждането на връзки с курортните градове и комплекси, посредством съществуващите пътища. Проектната скорост на трасето се предвижда да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две активни и една аварийна лента във всяка посока на движение. Поръчката включва извършване на инженерно-геоложки и геодезически проучвания на бъдещото трасе, разработване на проектни решения за изграждането на големите мостови съоръжения, виадукти, надлези, подлези, тунели и пътни възли, ландшафтно оформление, изготвяне на мерки по опазване на околната среда и разработване на подробен устройствен план-парцеларен план. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни, който включва само времето за проектиране, без времето за преглед на разработката, организиране и провеждане на заседания на ЕТИС на АПИ, както и за провеждане на процедури по реда на ЗООС.

Предвижда се трасето на АМ "Черно море" да започва при бъдещата връзка с АМ "Хемус", в района на с. Слънчево, да пресича Варненското езеро в най-тясната му част при гр. Белослав, да се свърже със съществуващата част от АМ "Черно море" при с. Приселци и да направи връзка с края на АМ "Тракия" при кв. "Ветрен" на гр. Бургас.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037