EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

9 млн. лв. от бюджета за пътища в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 млн. лв. от бюджета за пътища в Бургас

mail15:45 | 25.02.2014прегледи 962 коментарикоментари 0


Близо 9 млн. лв. от националния бюджет ще бъдат инвестирани в републиканската пътна мрежа на територията на Бургаска област. Това съобщи в Бургас министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Обектите ще започнат в началото на строителния сезон и ще завършат преди края на годината.

Министърът посочи, че за да се избегнат тежките задръствания на изхода на АМ „Тракия” към Бургас, на които бяхме свидетели миналата година, започва реализацията на далечния Северен обход на Бургас. „Недопустимо е от София до изхода на „Тракия“ при Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака в тапа по 2-3 часа”, посочи Терзиева.

В началото на строителния сезон започва изграждането на Пътен възел „Българово” на АМ „Тракия“, който ще извежда трафика по посока Българово – Миролюбово – Каблешково – Тънково - Слънчев Бряг. Още през следващия месец ще стартира търг за избор на строител.

В началото на строителния сезон започва и ремонтът на пътя Миролюбово – Каблешково – Ахелой – 28,5 км. Необходимите 4 млн. лв. са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

Северният обход на Бургас, обходите на Поморие и Ахелой, както и второкласният път „Царево – Малко Търново“, са включени за финансиране в програмата „Транзитни пътища VI”, чиито търгове могат да се обявят през 2015 г.

Със старта на новия строителен сезон ще започне изграждането на две нови пътни връзки за собствениците на имоти в местността „Лахана” на главен път Бургас- Поморие, в които ще бъдат инвестирани над 200 хил. лв.

Отделени са 450 хил. лв. за изграждане на триклонно кръстовище при Св. Тома, с което ще се подобри достъпа в района на Созопол, курортите Дюни и Каваци. В началото на строителния сезон започва поетапен превантивен ремонт на 12 км от третокласния път между Ново Паничарево и Ясна поляна, за което са осигурени 1 млн.лв.

По линия на аварийната програма на АПИ ще се изгради нов стоманобетонен мост над река Казан Дере на третокласния път Провадия - Айтос. Близо 700 хил. лв. ще бъдат вложени в новото съоръжение, което трябва да е готово до края на годината./МРР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg