EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

9 млн. лв. за саниране в Червен бряг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 млн. лв. за саниране в Червен бряг

mail15:03 | 05.05.2017прегледи 720 коментарикоментари 0


Община Червен бряг ще усвои до края на годината 9 милиона лева за саниране на сгради, като средствата ще бъдат финансирани по две програми. Това съобщи в пресклуба на БТА кметът на общината инж. Данаил Вълов.
Той уточни, че вече е избран изпълнител и са започнали дейностите на един жилищен блок - номер "10", в жилищния комплекс "Победа" с 45 апартамента. Той е включен в Националната програма за енергийна ефективност, а проектът е на стойност 730 хиляди лева.
Всички други сгради, които ще бъдат санирани, ще се финансират с около 8 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж", каза кметът. При нея е поставено условие половината от сградите да бъдат обществени. По тази причина общината е включила три обекта - сградата на противопожарната служба, на читалищния комплекс "Н.Вапцаров" в общинския център и сградата на бивша детска градина, в която през последните години функционират социалните служби на общината, поясни Вълов. Изчислено е, че изпълнението на санирането им е за около 4 милиона лева. Съгласно изискванията на ОП "Региони в растеж" общината ще усвои останалият капацитет от 4 милиона за саниране на жилищни сгради на граждани. Сключени са договори за изпълнение на тази дейност за 7 жилищни блока с над 120 апартамента и за 3 многофамилни къщи. В момента тече процедура за избор на изпълнител. Атакувани сме по медии, че в тези три многофамилни къщи има наши служители, коментира Вълов. Истината е, че няма ограничения в програмата и някаква забрана общински служители да се включат в санирането, заяви той. Всички договори са законни и трябва да бъдат покрити на 100 процента с финанси от програмата, добави кметът.
Заместник-кметът Светослав Георгиев уточни, че до изтичането на срока по програмата не е имало други кандидати на многофамилни къщи и никой от гражданите на Червен бряг не е ощетен в случая. В одобрените три къщи един етаж от едната е на секретаря на общината, един етаж от другата къща е на директор на дирекция в общината, а в един от етажите на третата живее председателят на общинския съвет, уточни Георгиев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157