EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

9 млн. лв. за община Самоков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 млн. лв. за община Самоков

mail14:30 | 03.08.2012прегледи 834 коментарикоментари 0


Министър Нона Караджова и кметът на община Самоков ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Костенец (Самоков). Проектът се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.” и стойността му е 9 млн. лева.

Подписването е на 3 август 2012 г., от 15.00 ч., в сградата на община Самоков.
Чрез реализацията на проекта се цели намаляване на замърсяването на околната среда в общините Костенец, Ихтиман, Долна баня и Самоков, увеличаване на разделното събиране на битовите отпадъци и рециклирането им, както и установяване на ефективна система за съвременно управление на отпадъците в региона.
По проект е предвидено изграждане на Регионален център за управление на отпадъците (РЦУО) – Самоков, който ще включва изграждането на две клетки за неопасни отпадъци, приемателен център за едрогабаритни отпадъци, инсталация за сепариране на отпадъците, система за улавяне на газовете, както и изграждане на инсталация за компостиране на „зелени” отпадъци.
Регионалната система за управление на отпадъците е част от системата от регионални съоръжения осигуряваща екологосъобразно обезвреждане на цялото количество неопасни отпадъци, генерирани в страната и като такава е една от системите, за които е предвидено финансиране със средства от Приоритетна ос 2 на ОПОС.
По приоритетна ос 2 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци” са в изпълнение 9 договора за общините Ботевград, Видин, Столична община, Бургас, Перник, Габрово, Луковит, Варна. В оценка са 7 проекта на общините Малко Търново, Панагюрище, Плевен,Ямбол, Бяла (Русе), Велико Търново и Добрич.
Успешно са изпълнени 21 проекта за 9,6 млн. лева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg