EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

85.8 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

85.8 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити

mail16:20 | 09.12.2010прегледи 473 коментарикоментари 0


Министерският съвет прие неприсъствено две Постановления, с които се отпускат допълнителни бюджетни кредити в размер на 85,8 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на МС.
Съгласно първото Постановление, чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет, ще бъдат отпуснати 20 млн. лева по бюджета на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси" за 2010г.
С предоставените средства агенцията ще има възможност да закупи допълнителни количества дизелови горива с оглед попълване нивата на задължителните запаси от нефт и нефтопродукти, създавани от Република България в изпълнение на ангажиментите й, свързани с членството в Европейския съюз.
С другото свое Постановление Министерският съвет одобри отпускането на допълнителни бюджетни кредити и трансфери по републиканския бюджет за 2010 година, в размер на 65,8 млн. лв. Те ще бъдат разпределени по следните разпоредители с кредити:

- по бюджета на Държавна агенция „Национална сигурност"- 3,8 млн.лв. Средствата са за изплащане на дължими обезщетения по чл. 117 от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност" на освободени служители, в резултат на проведената структурна реформа в агенцията.;

- трансфер в размер на 2,0 млн. лв. по самостоятелния бюджет на Софийския университет „Св. Климент Охридски". С предоставянето на допълнителния трансфер се осигуряват условия за непрекъсваемост на учебния процес във висшето училище.;

- трансфер за бюджета на държавното обществено осигуряване - до 60,0 млн.лева. С допълнителния трансфер от централния бюджет ще бъде покрит очаквания недостиг от средства по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2010 година.

Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране и икономии на разходите по централния бюджет за 2010 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg