EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

8,5 млн. лв. плащат за „Шумен-Белокопитово"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8,5 млн. лв. плащат за „Шумен-Белокопитово"

mail16:45 | 28.08.2014прегледи 1083 коментарикоментари 0


От националния бюджет ще бъдат осигурени 8,5 млн. лв. за участъка "Шумен-Белокопитово" от автомагистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на пътната агенция. Принципното решение е взето след работна среща в Министерството на финансите, в която са участвали служебният вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, заместник-министърът на регионалното развитие Ангел Петров и председателят на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Предстои на заседание на Министерския съвет да бъде прието постановление за предоставяне на средствата.
С тази стъпка отново даваме ясен знак, че нормализирането на взаимоотношенията на държавата с бизнеса е от първостепенно значение за възстановяване доверието в институциите, е посочила след срещата вицепремиерът Екатерина Захариева. С осигуреното финансиране ще бъдат платени изпълнените от началото на годината строително-монтажни дейности на отсечката "Шумен-Белокопитово". Досега строителят - АМ "Черно море" АД, е представил в АПИ три сертификата за около 8 млн. лева. С целевото финансиране изпълнителят ще може да изплати заплатите
на работниците на обекта, да покрие разходите си за суровини и да продължи работата по изграждането на инфраструктурния обект. Очаквам до 20 дни парите да бъдат по сметките на АМ "Черно море" АД, е казал председателят на УС на АПИ Лазар Лазаров.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg