EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

821 млн. гладни по света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

821 млн. гладни по света

mail14:32 | 14.09.2018прегледи 727 коментарикоментари 0


Гладът в света през 2017 година е нараснал за трета последователна година, се посочва в изнесените от пет агенции на ООН данни, цитирани Франс прес. Те определят "изменчивостта на климата" като "една от основните причини за тежките продоволствени кризи" по света. 

През 2017 година 821 милиона души в света са страдали от хронична липса на храна спрямо 804 милиона души през 2016 година, което е всеки девети човек на планетата, информира публикуваният днес годишен доклад за сигурността на прехраната в света.

Броят на хората, които страдат от глад, се върнал на нивото "от преди 10 години" и потвърждава "обръщането на тенденцията към намаляване", започнала през 2015 година, се подчертава в доклада, изготвен от Организацията на обединените нации за прехрана и земеделие (ФАО), Международният фонд за земеделското развитие, УНИЦЕФ, Световната програма по прехрана на ООН и Световната здравна организация (СЗО).

"Ситуацията се влошава в Южна Америка и в по-голяма част от регионите в Африка, а спадът на недохранването, който беше характерен за Азия доскоро, изглежда значително се забавя в този регион", се посочва в доклада.

"Ако не удвоим усилията си, рискуваме съвсем да не успеем да постигнем целта за премахване на глада до 2030 година", безпокоят се от агенциите, изготвили доклада. Тази цел е заложена в Целите за устойчиво развитие на ООН.

Миналата година акцентът беше върху влиянието на световните конфликти върху увеличаването на глада, а сега докладът анализира подробно връзките с климата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg