EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

82 млрд.€ в подкрапа на заетостта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

82 млрд.€ в подкрапа на заетостта

mail15:50 | 30.01.2012прегледи 476 коментарикоментари 0


ЕС има в бюджета си заделени 82 милиарда евро, които все още са на разположение за съфинансиране на проекти в подкрепа на растежа и заетостта, припомни днес Еврокомисията часове преди началото на днешната среща на високо равнище в Брюксел. "Ние ще предложим отново да бъдат предоставени структурни фондове, които са останали неизползвани", заяви Барозу пред журналисти след среща с испанския премиер Мануел Рахой, чиято страна има една от най-високите безработици в Европа и то особено сред младите хора. "Трябва да помогнем на малките и средни предприятия да получат достъп до кредити и да намерят финансиране", допълни Барозу.
"Средствата ги има, ползвайте ги, представете ни проекти", заяви друг високопоставен европейски служител, пожелал анонимност, цитиран от AFP, обръщайки се към ръководителите на страните от ЕС.
Франция би могла да се облагодетелства от 4,2 милиарда евро, Испания - от 10,4 милиарда евро, Италия - 8 милиарда евро, Германия - 5,8 милиарда евро, Гърция - 4,3 милиарда евро и Великобритания - 1,4 милиарда евро. Съфинансирането предвижда държавите, ако искат да се облагодетелстват от европейски фондове, да внесат част от необходимите пари. В този случай това ще позволи да се удвои пакетът, предназначен за действия в подкрепа на малките и средни предприятия и заетостта, уточни европейски източник, цитиран от AFP.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg