EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+8% ръст на туристите в Банско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+8% ръст на туристите в Банско

mail18:05 | 05.01.2016прегледи 1655 коментарикоментари 0


Гости от алпийските държави Австрия, Италия и Швейцария избраха Банско за новогодишната си ваканция. За последните две седмици туристическият бранш в  курорта отчита близо осем процентов ръст спрямо същия период миналата година.

Най-предпочитани са били петдневните ваканции, което дава много добра устойчивост на зимния туризъм, заявиха от съюза на хотелиерите. 70% от гостите за Коледа и Нова Година са били млади хора от България, Гърция, Румъния, Турция и Сърбия. За първи път Банско посреща големи групи туристи от Австрия и Швейцария, които са конкуретни държави в зимния и ски туризъм. Най-далечните гости са били от САЩ и Канада. Продължава съвместната работа на български, гръцки и румънски полицаи за гарантиране на обществения ред и в помощ на туристите от съседните държави. Присъствието ни в града ви и ски зоната дава сигурност на нашите сънародници, споделиха румънските полицаи:

Румънците имат проблеми с комуникацията. Явно не всички говорят английски език и не се намират хора, които да им казват къде да се настаняват, къде да си сложат колите, къде са аптеките и медицинските центрове. Някои трябва да им помага с превода. Имат нужда от нас за различните проблеми. Много се радват, когато ни виждат и им помагаме.

Хиляди бяха скиорите, които се радваха на първия истински сняг. Около 60 см е снежната покривка в планината, като продължават да работят и оръдията за изкуствен сняг, каза за "Хоризонт“ маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. До момента няма сериозни инциденти в планината, информираха от Планинската спасителна служба в курорта.


Тагове: Банско, туристи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048