EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8% ръст в кредитния портфейл на банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8% ръст в кредитния портфейл на банките

mail15:10 | 19.04.2012прегледи 559 коментарикоментари 0


За последните три години икономическата активност в страната се е свила в реално изражение с три на сто, а кредитирането е отбелязало ръст с осем на сто. Това заяви подуправителят на БНБ Димитър Костов на форум, посветен на информационните технологии във финансовата сфера. Костов бе категоричен, че банковата система у нас е стабилна. Той видя положителна тенденция във факта, че банките все повече отделят средства за иновативни подходи и внедряване на нови системи.
За последните три години икономическата активност в страната се е свила в реално изражение с три процента, а в същото време кредитния портфейл на банковата система се е увеличил с осем на сто, каза Костов. По думите му резултатите показват, че в трудната икономическа среда банковата система запазва стабилността си и ролята си в икономиката на страната.
Костов изтъкна, че окуражителна тенденция е и това, че въпреки трудната ситуация банките не се съсредоточават само в преодоляване на текущите проблеми, а продължава заделянето на сериозни усилия в развитието на прилаганите бизнес решения, развитие на продуктите на базата на информационните и комуникационни технологии. Според подуправителя на БНБ се търсят решения не само в сферата на по-доброто управление на рисковете и бизнес процесите, но и в областта на продуктите и услугите, които се предоставят за крайните клиенти и за каналите на продажба. източник:Дарик

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014