EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 млн. служители в зеления сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 млн. служители в зеления сектор

mail10:06 | 03.06.2016прегледи 853 коментарикоментари 0


През 2015 г. са появили толкова много нови източници на слънчева, вятърна и хидроенергия, че това е най-бързото разрастване на зелената енергия досега, сочи проучване, цитирано от Би Би Си. Инвестициите във възобновяеми източници на енергия са били над двойно повече от парите, похарчени за нови електроцентрали с въглища или газ. Въпреки че през 2015 ч. е имало спад в цените на традиционните горива, стойността на зелената енергия също е намаляла, са установили авторите на доклада.
 Докладът за световния статус на възобновяемите енергийни източници посочва също, че за първи път развиващите се икономики са харчили повече от богатите страни за зелена енергия и развитието й. Китай, САЩ, Япония, Великобритания и Индия са страните, добавили най-много мегавати от възобновяеми източници към енергийната си система.
Световните инвестиции в създаването на електричество, което не вреди на околната среда, се повишаваше за последните няколко години и през 2015 г. достига върхова точка. Освен това, в момента над 8 милиона души по целия свят работят в сектора на зелената енергия. БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg