EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 жертви на атентата в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 жертви на атентата в Бургас

mail09:30 | 19.07.2012прегледи 1153 коментарикоментари 0


Терорист камикадзе най-вероятно е взривил бомбата в автобуса на летище Бургас. Това заяви рано тази сутрин за БНТ премиерът Бойко Борисов. Разследването е установило, че сред жертвите е гражданин с фалшиви документи от Мичиган. Проверява се под каква самоличност той е влязъл у нас.
Осем засега са жертвите на атентата, сред които вероятно и самият терорист. Сред загиналите е и шофьорът на автобуса - 36-годишен българин. 28 от ранените са настанени в болницата в Бургас. Те ще бъдат върнати в родината си с медицинските екипи от Израел, които рано тази сутрин пристигнаха в Бургас.

Чартърният полет с туристи, предимно израелски граждани, е излетял от Тел Авив вчера в 14.41 часа българско време и кацнал в Бургас в 16.43 часа, уточнява МВР. На борда на самолета са пътували 155 пътника. В 17.24 часа, при качването на част от туристите в автобус за трансфер до курортен комплекс „Слънчев бряг“, е произведен взрив. Според предварителните списъци на автобуса е трябвало да се качат 47 пътника. В момента на взрива малка част от тях са били в близост. В резултат на експлозията са пострадали 37 души. Те са приети в болници в Бургас. Трима са били настанени в реанимация. По-късно един от тях е починал. Установено е, че той е шофьорът на автобуса М. К./36 г./, български гражданин. По първоначални данни на местопроизшествието са загинали петима туристи.
На територията на Бургаска област е засилено полицейското присъствие, повишени са мерките за сигурност в хотелите, в които са отседнали израелски туристи.

Във връзка с тежкия инцидент на летище Бургас, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви засилени мерки за сигурност по всички български летища, пристанища, автогари, жп гари и пощенски станции.
Всички полети от летище Бургас са пренасочени към летище Варна. Осигурени са допълнителни служители на летище Варна, които да обезпечат полетите. Създадена е необходимата организация и пътниците от летище Бургас се превозват с автобуси от и до Варна. Действията се координират от сформиран кризисен щаб в МТИТС.

Поради завишените мерки за сигурност, Министерството съветва всички граждани, на които им предстои полет, да се явяват най-малко 2 часа по-рано на летището.
Аерогарите в София, Варна, Бургас и Пловдив предоставят актуална информация за всички полети на своите интернет сайтове.
Временно ще бъде ограничен достъпа на лицата, посрещащи и изпращащи пътниците.

В телефонен разговор министър-председателят Бойко Борисов и колегата му Бенямин Нетаняху осъдиха остро трагичния инцидент с израелски граждани на летище “Сарафово” край град Бургас, съобщи пресслужбата на МС. По време на разговора премиерът изказа пред Бенямин Нетаняху своите, на правителството и на българския народ, искрени съболезнования към близките на загиналите днес в страната ни израелски граждани.
Бойко Борисов увери своя колега, че властите в България вземат всички мерки за разкриването на организаторите и изпълнителите на престъплението и за изправянето им пред съда. От своя страна министър-председателят на Израел благодари на премиера Борисов за бързата реакция и положените от правителството и българските власти усилия за осигуряването на навременна помощ за пострадалите, както и за работата на службите и специалистите по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент.
В България вече пристигнаха служители на израелските служби за сигурност, специализирани в разкриването на подобни престъпления, които ще съдействат в разследването на българските си колеги.
 


Тагове: Бургас, атентат
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165