EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 договора за 4 млн. лв. по ОПРР подписани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 договора за 4 млн. лв. по ОПРР подписани

mail12:15 | 12.09.2012прегледи 523 коментарикоментари 0


Договори по осем обособени позиции (ОП) за 4 млн. лв. за наблюдение и контрол на изпълнението на проекти по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. подписа ръководителят на Управляващия орган на програмата Деница Николова.
Избраните изпълнители ще извършват проверки на място. Преди това проектите ще бъдат контролирани документално.
Фирмите, с които бяха подписани договорите, са:
• Обособена позиция 1 – „Мега Билд” ЕООД
• Обособена позиция 2 – „Мега Билд” ЕООД
• Обособена позиция 3 - ДЗЗД „ЕН Екип- Трансконсулт”
• Обособена позиция 4 - ЛКГТ Консорциум
• Обособена позиция 5 - Обединение „Консултанти за Мониторинг”
• Обособена позиция 6 - Обединение „Консултанти за Мониторинг”
• Обособена позиция 7 - Обединение „Консултанти за Мониторинг”
• Обособена позиция 8 - Обединение „Гама Консулт”.
Управляващият орган на ОПРР осъществява проверки на място, както на проектите в изпълнение, така и на вече приключили в рамките на 5-годишния период на устойчивост на инвестицията, каза Деница Николова при подписването.
Предвид броя на сключени договори (966) и проектите, които приключват своето изпълнение (над 200), нараства и нуждата от привличане на допълнителен човешки ресурс за осъществяване на качествен контрол. По тази причина привличаме външна експертиза, допълни тя.
Първите шест позиции предвиждат извършването на проверки, свързани с ново строителство, ремонт, реконструкция и повишаване енергийната ефективност на сграден фонд.
Договорът с изпълнителя на седмата предвижда наблюдение на изпълнение на проекти, свързани с ремонт и рехабилитация на туристически атракции и свързаната с тях инфраструктура.
Укрепване на свлачища и срутища мерки за предпазване от наводнения мерки за предотвратяване абразията и ерозията на морските и речните брегове и др., включва предметът на договорите, които ще наблюдава изпълнителят на договора по обособена позиция 8.
В резултат от проведена през миналата година обществена поръчка е сключен още един договор. Той се изпълнява успешно повече от 9 месеца. Изпълнителят му наблюдава проекти, свързани с ремонт и рехабилитация на пътна инфраструктура, подобряване на градската среда и подобряване на градския транспорт. Досега са направени 47 проверки на място. Всички становища, които сме получили, са изключително компетентни, каза Деница Николова.
 


Тагове: ОПРР, договори
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg