EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 % ръст на китайската икономика през 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 % ръст на китайската икономика през 2010 г.

mail16:16 | 24.08.2009прегледи 623 коментарикоментари 0


Икономиката на Китай ще нарасне с 8 процента през 2010 г. благодарение на пазара на недвижими имоти, корпоративни инвестиции и експорта, съобщава Shanghai Securities News, позовавайки се на консултант от Централната китайска банка.
Инвестициите в частния сектор ще компенсират намаляването на държавните инвестиции, коментират още експертите.
Икономиката на Китай се стабилизира и възстановяването й вече е започнало, като не са изключени и нови спадове.
Пекин ще осигури устойчив поток от кредити и "разумно достатъчно" количество  провизии от ликвидности, за да подкрепи икономиката, заяви в комюнике, поместено в уебсайта на правителството www.gov.cn китайският премиер Вън Цзябао "Трябва ясно да осъзнаем, че основите на възстановяването още не са стабилни, не са укрепени и не са балансирани. Не трябва да бъдем слепи оптимисти", заяви Вън по време на посещение в края на изминалата седмица в провинция Чжъцзян.
Премиерът изтъкна, че правителството трябва да провежда изпреварваща фискална и умерена валутна политика, както и да отдава предимство на осигуряването на икономически растеж, съобщи "Чайна дейли".
Китайският премиер отбеляза, че заради отрицателното въздействие на световната финансова криза през първото тримесечие на 2009 година в Китай е отчетено най-слабото през последните 10 години темпо на увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) от 6,1 на сто, което е с 4,5 пункта по-слабо от същия период на миналата година. През второто тримесечие обаче има признаци на подобрение с нарастване на БВП от 7,9 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg