EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

7,2 млн. лв.за субсидирана заетост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7,2 млн. лв.за субсидирана заетост

mail13:00 | 25.04.2014прегледи 1015 коментарикоментари 0


Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. в размер на 7,2 млн. лева. Средствата ще бъдат насочени към осигуряване на субсидирана заетост през тази година по Националния план за действие по заетостта. Това съобщи пресслужбата на кабинета.
От тези средства ще се възползват 5000 безработни от групите в неравностойно положение на пазара на труда, включително и хора на социално подпомагане, продължително безработни и др. Те ще бъдат включени за срок от шест месеца  при четиричасов работен ден в дейности, свързани с ремонта и поддръжката на извънселищната второкласна и третокласна пътна мрежа, с поддържане на гробищни паркове, на общински градини и паркове, с охрана на общински сгради и училища.
Работодатели по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" са общинските администрации. В резултат на изпълнението на програмата се очаква  благоприятен ефект върху нивото на безработицата, както и предотвратяване на риска от изпадане в бедност на хора от уязвими групи, особено в регионите с високо равнище на безработица.
 


Тагове: МСП, заетост
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg