EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

71 млн. лв. подобряват условията на пазара на труда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

71 млн. лв. подобряват условията на пазара на труда

mail10:36 | 25.11.2009прегледи 934 коментарикоментари 0


Социални партньори на Министерство на труда и социалната политика ще започнат изпълнение на 8 проекта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщават от пресцентъра на МТСП.
Общият бюджет на операцията „Повишаване гъвкавостта и ефективността на пазара на труда чрез активни действия на социалните партньори” е 71 223 672 лв. или 3 % от бюджета на ОП „РЧР”, обясни заместник-министър Красимир Попов. Той допълни, че максималният размер на всеки проект е около 9 милиона лева. Проектите ще се изпълняват в периода 2009-2013 г. и ще реализират дейности по ограничаване на неформалната икономика, въвеждане на информационни системи на пазара на труда и повишаване ефективността на работната сила, разработване и прилагане на мерки за гъвкава сигурност на пазара на труда, развитие на индустриалните отношения чрез прилагане на иновационни модели.
Бенефициенти на проектите са Конфедерация на независимите синдикати в България, Конфедерация на труда „Подкрепа”, Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Съюз за стопанска инициатива. Предвижда се предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на национално представителните организации за подобряване на адаптивността на заетите лица към пазара на труда в България посредством съвместни действия на социалните партньори. МТСП ще координира ежемесечно изпълнението на дейността на отделните проекти, подчерта министър Младенов.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg