EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

71 млн. лв. за София от неизпълнени стари вземания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

71 млн. лв. за София от неизпълнени стари вземания

mail16:10 | 07.02.2011прегледи 695 коментарикоментари 0


Всеки собственик на автомобил, който заплати до края на април данъците за превозното средство от минали години, ще бъде глобяван само с 20 лева. Това е минималният размер на глобата по закон. Ако обаче собственикът не си плати задълженията, може да му бъде наложена глоба в максималния размер - 200 лева. Това информира заместник-кметът Минко Герджиков, който отчете 94-процентно изпълнение на бюджета на София за 2010 година, предаде БНР.
Столичната община е събрала над 71 милиона лева от неизпълнени стари вземания, информира финансовият заместник кмет Минко Герджиков. Той допълни още, че се надява да има „повишена събираемост, тъй като има положителни промени в законодателството, по-добро сътрудничество с КАТ и там ще можем да съберем повече данък върху МПС. Скъпите квартали преминаха в зона, която ще позволи да се увеличат приходите и от данък сгради. Надявам се също така да имаме повишена събираемост на база на нашата активна работа на данъчните служби и сътрудничеството, което имаме с частните съдебни изпълнители, а също така на базата на дадената ни възможност ние сами да събираме старите задължения от неизправните данъкоплатци”.
Повече от 7 милиона лева ще се окаже, че дължи Софийският университет на Столичната община за такса смет. Алма матер не е плащала този данък от 2004 година. Столичната община няма намерение да опрости дълга на най-старото висше училище у нас, категорична е Лидия Кираджиева, директорът на дирекция "Местни данъци и такси".
„Ще си предявим вземанията към Университета в момента, в който излезе ревизионният акт. Те са имали възможност през годините по малко да плащат”, допълни още Кираджиева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg