EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

71 закопроекти ще приеме МС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

71 закопроекти ще приеме МС

mail15:13 | 21.07.2016прегледи 5333 коментарикоментари 0


Правителството прие законодателната си програма за второто полугодие на 2016 г. В нея са включени 71 законопроекта, като сред тях са предложения за промени в приоритетни за правителството области.

В сферата на здравеопазването се предвижда да бъдат направени промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, в Закона за кръвта и кръводаряването, както и в Закона за здравето. Министерството на труда и социалната политика ще предложи поправки в Кодекса за социално осигуряване, а образователното министерство – в Закона за насърчаване на научните изследвания.

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа предвижда Министерството на финансите. То ще предложи и изменения в Закона за Комисията за финансов надзор. Министерството на туризма залага изменения в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и този за туризма.

Предвиждат се промени в Закона за енергетиката и в Закона за съхранение на въглероден диоксид в земните недра.

Поправки са планирани и в Закона за екстрадиция и европейската заповед за арест. Предвижда се и да бъде представен Законопроект за детското правосъдие. Министерството на външните работи ще предложи законопроект за сътрудничество за развитие на хуманитарната помощ.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg