EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

70% спад на трафика в Червено море

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70% спад на трафика в Червено море

mail12:40 | 15.01.2024прегледи 510 коментарикоментари 0


Трафикът на контейнеровози в Червено море е спаднал с около 70 процента от средата на ноември заради нападенията на бунтовниците хуси срещу търговски кораби в този регион. Това заяви вчера Ами Даниел, ръководителят на консултантска компания в сферата на морския транспорт, цитиран от Франс прес.

Данните ни показват, че от атаката срещу "Галакси Лийдър" на 19 ноември от бунтовници хуси от Йемен, които още държат в плен 25 членове на екипажа, се е утроил броят на корабите за транспортиране на коли, които минават по маршрута през нос Добра надежда, най-южната част на Африка. По думите му трафикът на същия тип кораби през Червено море е спаднал с 90 на сто.

Само петролните танкери продължават да преминават в същия обем през Суецкия канал, до който се стига през Червено море. "Това ще създаде проблем с веригите на доставки през следващите години, защото ще отнеме време ситуацията да бъде урегулирана", добави предприемачът.

Вчера въоръжените сили на Великобритания и САЩ съобщиха, че са поразили 18 дрона и три ракети, изстреляни от хусите в Червено море.

ООН, от своя страна, изрази вчера безпокойство от ситуацията в региона. Преди заседанието на Съвета за сигурност по въпроса Стефан Дюжарик, говорителят на генералния секретар, каза, че тревогите на световната организация са свързани с рисковете за световната търговия, околната среда, сигурността на хората и в по-общ план с опасността от ескалация на конфликта в Близкия изток.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158