EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

70 гръцки и чужди продукции са снимани в Атина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70 гръцки и чужди продукции са снимани в Атина

mail17:45 | 31.01.2022прегледи 859 коментарикоментари 0


На 31 януари  започнат снимките на осем епизода, част от международна продукция на Amazon Prime, озаглавена "Гръцка салата". Снимките ще продължат през следващите четири месеца, каза режисьорът на Атинската филмова служба (AFO) Статис Калогеропулос пред агенция АНА-МПА.

Епизодите ще бъдат излъчени следващата година, каза Калогерупулос, като добави, че "общата стойност на продукцията ще бъде близо 8 милиона евро, а продукцията ще бъде заснета изцяло в Атина със сцени от целия град", съобщи специално за БТА агенция АНА-МПА.

 Сериалът "Гръцка салата" е телевизионното продължение на филмовата трилогия на френския филмов режисьор Седрик Клапич, носител на много награди, като заедно с него в режисурата ще участват Лола Дойон и Антоан Гарсо, колеги от международно известния сериал "Обадете се на моя агент" на Netflix.

Над 70 гръцки и чуждестранни продукции са завършени в Атина от март 2020 г., а в момента се работи по още пет продукции. Те не включват международната кампания на Перие, която също беше заснета в Атина.

 Атинската филмова служба (AFO) е част от Развитието и насърчаването на туризма на град Атина на Компанията Атина (EATA), подкрепяна от градската управа. Отнася се до туризма, но туризмът е негов косвен бенефициент, казва директорът на AFO.

Tова, което е полезно, е на първо място развитието в компаниите, участващи в продукциите. Второто полезно нещо естествено е създаването на работни места: като пристигат чуждестранни компании, които питат за персонал, местните компании търсят нов персонал, защото наличният не е достатъчен. Следователно има постепенно отваряне на възможности за хора, които дори не са били свързани със сектора.

Атина има няколко предимства за големите чуждестранни продуценти, казва той, включително финансови облаги, предоставени от държавата, мек климат, както и големи възможности при заснемане на пейзажа.

Например, за нуждите на Техеран Атина се превръща в Техеран. Значително предимство е възможността едно място да може да наподобява друго, казва той.

 Получаването на лиценз от града е прост процес, но по отношение на продукциите, в които се налага да се използват сгради, които не са собственост на градската управа, а са на други служби, се води ежедневна битка, отбелязва той.

 АФО действа като посредник, така че подобни проблеми се разрешават, добавя той.

Това, което се случва, е че за останалите служби, които се занимават с държавна собственост, всичко това е съвсем "ново и екзотично", но това разбира се, се променя постепенно, казва той.

Някои от продукциите, които се снимат в Атина, включват "Гръцки чудак" ("Greek Freak") за живота на Янис Антетокунмпо, eпизоди от "Джак Райън" (сериал с участието на Джон Красински), "Престъпления на бъдещето" на Дейвид Кронънбърг и спечелилият награда "Еми" израелски сериал "Техеран" с участието на Глен Клоуз и Шон Туб. Калогерупулос обяснява, че "един гръцки филм се смята за голяма продукция, ако има снимачен екип от 35-40 души.

 В "Джак Райън" на Том Кланси имаше дни, в които 650 души работеха за продукцията.

    Нуждата от такива бройки, които не могат да бъдат покрити в момента, доведе до това, че Филмовата служба се налага да сътрудничи с NBCUniversal за обучението на персонал, посочва той.

 Сътрудничеството между NBCUniversal и AFO ще доведе до обучение на 60 нови служители, които ще трябва да бъдат обучени в продължение на два дни през май. В AFO са получени над 330 кандидатури за позициите, каза той, което доведе до разширяване на сътрудничеството.

 Нито един от предстоящите семинари не изисква предишен опит, подчертава директорът на AFO.

Те са насочени към "хора, които искат да влязат в сектора и нямат предишен опит - независимо дали търсят работа или искат да сменят сектора на работа и се налага да започнат от самото начало" в рамките на новата филмова сцена в Атина, добавя той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg