EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 фирми с интерес към 5-6 блок на АЕЦ „Козлодуй”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 фирми с интерес към 5-6 блок на АЕЦ „Козлодуй”

mail09:30 | 12.04.2011прегледи 847 коментарикоментари 0


Седем чуждестранни фирми (западноевропейски, руски и американски) и осем български са закупили до момента тръжни документи за участие в обявената от АЕЦ "Козлодуй" обществена поръчка за "Комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй". Това съобщиха от АЕЦ "Козлодуй".Към този момент в съответствие с разпоредбите на Закона за обществените поръчки възложителят няма право да огласи лицата, закупили документация, се посочва в съобщението. Основните изисквания към кандидатите са общодостъпни и са обявени в сайта на Агенцията за обществени поръчки. По-важните от тях са - че изпълнителят трябва да представи ясни и убедителни референции за изпълнени комплексни анализи и цялостни проекти за продължаване на срока на експлоатация на действащи атомни електроцентрали, приети от регулаторните органи на страни от Европейския съюз, както и че използваната методология трябва да съответства на препоръчителните документи на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и на приетите стандарти и регулаторни изисквания за атомни централи в Европейския съюз.
Досега от кандидатите са зададени общо осем уточняващи въпроса, чийто отговори в съответствие с принципите на Закона за обществените поръчки за публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция, равнопоставеност и недопускане на дискриминация, са изпратени до всички, закупили тръжните документи и са публикувани в регистъра за обществени поръчки към Агенцията и в сайта на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, посочват от централата.
Процедурата е обявена от "АЕЦ Козлодуй" на 17 февруари тази година, след като съветът на директорите на централата е взел това решение и то е било съгласувано и одобрено от БЕХ. Срокът за закупуване на документация е изтича на 9 май 2011 г., заявления за участие се приемат до 19 май 2011 г. На 20 май 2011 г. подадените заявления ще бъдат разгледани от комисия, определена със заповед на изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй", съобщават от централата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158