EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7-те оперативни програми на ЕС отворени за BG

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7-те оперативни програми на ЕС отворени за BG

mail14:48 | 12.02.2010прегледи 1927 коментарикоментари 0


Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" получи положителна оценка на съответствие от Европейската комисия, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БТА. Програмата е за около 2,8 млрд. лв. и е изключително важна в условията на криза, подчерта премиерът.
Това е седмата оперативна програма, която получава благословията от Брюксел в рамките на отминаващата седмица. Това са програмите: „Транспорт", „Конкурентоспособност", „Регионално развитие", „Административен капацитет", „Техническа помощ" и „Околна среда".
Българите, които гласуваха за нас трябва да знаят, че за тези седем-осем месеца сме дали възможност България да усвои 13 млрд. лв. по оперативните програми на ЕС, каза премиерът Бойко Борисов.
Премиерът подчерта, че до края на тази година трябва да усвоим 1,4 млрд. лева. На въпрос дали смята, че България има реална възможност да усвои тези средства, Борисов заяви, че има общини, които са глобени с 10%, а Смолян - с 20%, защото дори и като са били предупредени, че не трябва да минават на пряко договаряне по проектите, те са го направили.
„Много кметове знаят, Брюксел казва това не е правилно, не е законно, а те плащат проекти по вътрешния бюджет.” Премиерът уточни, че по време на предстоящата среща с Националното сдружение на общините ще предостави на кметовете наръчник за това, което не трябва да правят във връзка с усвояването на еврофондовете.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046