EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 стипендии за българи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 стипендии за българи

mail11:15 | 04.12.2012прегледи 1642 коментарикоментари 0


Една от водещите институции, предлагащи магистърско образование за мениджъри в Централна и Източна Европа, WU Executive Academy, връчи седем стипендии на български студенти за програмите си във Виена и Букурещ. Стипендиите са съответно една пълна и две частични за PMBA* програмите на университета във Виена и една пълна и три частични за ЕМВА* програмата на WU Executive Academy в Букурещ.
Next Generation
Кристина Стоицова, директор „Научноизследователска и развойна дейност” във VMware Bulgaria, стана победител в конкурса за мениджъри до 35-годишна възраст, който WU Executive Academy организира съвместно с вестник „Капитал”. Тя впечатли журито с успешната си кариера и своя потенциал за развитие. "За мен е огромно удоволствие да връча наградата на Кристина, която има впечатляваща кариера в преобладаващо мъжката ИТ индустрия", отбеляза Александър Дамев, директор на Professional MBA програма във WU Executive Academy.
Другите двама победители получиха частични стипендии за PMBA програмите на WU Executive Academy във Виена в размер на 25% от таксата за обучение. Спас Сливков, мениджър на prodavalnik.com, Allegrogroup Bulgaria, беше отличен в категория NEXT GENERATION предприемач. Победител в категория Мениджър в корпоративна среда стана Радослав Пашанков, регионален мениджър продажби за България, Русия и Украйна на Тирбул, представител на компанията за млечни продукти Olympus.
NEXT GENERATION e национален конкурс за мениджъри и предприемачи до 35-годишна възраст включително. Конкурсът привлече 61 млади професионалисти с бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Те бяха оценявани съобразно личното им кариерно развитие, постижения, иновативност, отговорности и финансови резултати.
EMBA Букурещ

Светлана Проданова, мениджър проекти в Beiersdorf CEE Holding, спечели пълна стипендия в размер на 35 000 € за програмата за действащи мениджъри на WU Executive Academy в Букурещ. Трите частични стипендии от 15 000 € отидоха при Серги Сергиев, Solution Analyst в Experian, Симеон Симеонов, директор „Логистика” в Каолин, и Томислав Занев, управляващ директор на Molecular Solutions Bulgaria.
„Завършила съм много курсове по маркетинг и продажби, мениджмънт и лидерство. С времето осъзнах, че съм изчерпала потенциала на краткотрайните обучения. В същото време все още чувствах нуждата да срещам мотивиращи лектори и да откривам нови методи на работа. Когато научих за ЕМВА програмата на WU в Букурещ, осъзнах, че това е програмата, която търся”, казва носителката на пълна стипендия Светлана Проданова.
*Executive MBA (EMBA) – магистратура по бизнес администрация за действащи мениджъри с опит
*Professional MBA (PMBA) – професиoнална магистратура по бизнес администрация с различни възможности за специализация
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046