EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

7 млрд.лв. нужни за добри пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 млрд.лв. нужни за добри пътища

mail13:07 | 20.02.2017прегледи 1196 коментарикоментари 0


„Пътната система в България е недофинансирана от 20 години. Това не го казват само наши, а и чужди експерти”. Това заяви пред Нова ТВ инж. Лазар Лазаров, бивш шеф на АПИ по повод инцидента в тунел „Еченишка” на АМ „Хемус”.

„Никой не бяга отговорност, но не е наша работа да вменяваме вина на колеги. Защо се вменява вина от екран на пресконференции, след като още проверките не са приключили? Нека да се провери, дали като е правена конструкцията навремето не е допусната грешка и защо не е правена с неръждаеми метали”, коментира инж. Лазаров констатациите на служебния премиер Огнян Герджиков, който след инцидента започна да прави заключения.

„Не може трагедиите да се превръщат в политическа атракция и да се казва кой колко е свършил и кой не работел. „Ечемишка” е опасен тунел. Там водата си тече, защото няма хидроизолация. Ние казахме, че управляваме бомба със закъснител, но не искате да ни чуете. От 2007 г. като директор на Института по пътища съм алармирал, че има опасни мостове и пътища. Настоящият директор на АПИ също каза, че системата е недофинансирана”, каза още инж. Лазаров.

"7 млрд. лв. са необходими, за да достигнем нивата на пътищата, каквито искаме да виждаме. Преди 1989 г. най-тежките камиони бяха Камаз и Татра. С годините обаче икономиката стана на колела. Бизнесмените купуват камиони, които тежат 40-50 тона и това е нормално, но старите пътища не могат да ги издържат", коментира бившият шеф на АПИ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg