EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 групи експерти ще помагат на бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 групи експерти ще помагат на бизнеса

mail16:15 | 02.09.2022прегледи 692 коментарикоментари 0


По инициатива на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов започват работа седем работни групи, които включват експерти от Министерството, представители на работодателите и синдикатите, както и на Националното сдружение на общините. Целта е да бъде идентифициран пакет от мерки във всички приоритетни области, които да бъдат приети от институциите и да облекчат работата на икономическите субекти, съобщиха от Министерството.

Темите са разделени в следните направления - мерки: за справяне с повишените цени на природния газ, горивата и електроенергията; за подобряване на бизнес средата; за подобряване на инвестиционната среда; за подобряване на външноикономическата политика на страната; за насърчаване развитието на индустриалните паркове в България; свързани със зеления преход; за дигиталната трансформация на българските компании.

"Целта ни е да сме максимално бързи и до 3 седмици да имаме пакет от спешни мерки във всяка област, които да предложим за приемане", заяви министър Стоянов при стартиране на работните групи. Той допълни, че при правилна организация за кратък период от време могат да бъдат свършени задачи, които са били отлагани с години. За намирането на най-верните решения всички теми ще се обсъждат оперативно с бизнеса, синдикатите, общините и БАН.

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов представи тези седем приоритетни области още при встъпването си в длъжност, като темите бяха обсъдени и детайлизирани съвместно с работодателите, синдикатите, общините и БАН, напомнят от министерството. Всяка от групите ще бъде оперативно ръководена от ресорен заместник-министър, а в хода на работата ще бъдат обсъждани и всички други предложения и проблеми, които бизнесът постави.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg