EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

+69.8 млн. лв. инвестиции в Луфтханза Техник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

+69.8 млн. лв. инвестиции в Луфтханза Техник

mail12:02 | 22.03.2017прегледи 4277 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Теодор Седларски и неговият заместник Лъчезар Борисов посетиха производствената база на „Луфтханза Техник София“ и „България Ер Меинтенанс “ ЕАД. За съвместния им инвестиционен проект „West Wing Extension Project: Разширяване на база за ремонт и поддръжка на самолети получиха награда „Златен бик“ от министър Седларски в категорията „Разширяване на бизнес“ по време на годишните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ). На срещата присъстваха още изпълнителният директор на „Луфтханза Техник София“ ООД Даниел Хофман, изпълнителният директор на „Бългериан Еъруейз Груп“ ЕАД Пламен Атанасов, мениджърът Корпоративно развитие „Луфтханза Техник София“ Бернхард Линдорфер, както и изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев.

Домакините представиха на министър Седларски инвестиционния си проект, който е в размер на 69.8 млн. лв. и предвижда разкриването на 165 нови работни места. С планираната инвестиция ще се изгради ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на ширококорпусни самолети от фамилията Airbus - 330/340, както и за най-големия в света пътнически самолет А380. Изпълнителният директор на „Луфтханза“ Даниел Хофман сподели, че, привлечени от спокойния бизнес климат, членството на България в ЕС и географското положение на страната ни, избират България за инвестиционна дестинация пред 10 години. „От София покриваме цяла Европа, Източна Европа, Русия, но също и Арабския полуостров и Северноафриканския пазар“, поясни той. Даниел Хофман подчерта, че тук се чувстват спокойни и много добре приети още от първия момент. Изпълнителният директор на „Бългериан Еъруейз Груп“ ЕАД Пламен Атанасов допълни, че на тези фактори се дължи и голямото доверие от страна на германския инвеститор. „Доверието в компанията беше толкова голямо, че разширихме не само производствената платформа, но „Луфтханза Техник София“ се разви до най-важния център на компанията извън Германия“, заяви той.

В рамките на дискусията бяха обсъдени и конкретни стъпки, които изпълнителната и местната власт, както и някои компании, е необходимо да предприеме, за да се оптимизира процесът по инвестиране и реализиране на проекта по разширяване. Беше поставен акцент и върху недостига на специалисти с техническа и инженерна насоченост, която компенсират с инвестиции в обучение на кадри, идващи като студенти от технически университети, така и като завършили вече млади специалисти.

След срещата икономическият министър и неговият екип направиха обиколка на производствената база и се запознаха с работната атмосфера в „Луфтханза Техник София“.

Източник и снимки: Феусбук страница на Луфтханза Техник София


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg