EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

68 български приложения в конкурса към Android

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

68 български приложения в конкурса към Android

mail15:45 | 23.06.2010прегледи 3246 коментарикоментари 0


Български разработчици и  програмисти участват с 68 предложения в конкурса за Android приложения - M-Tel Application Factory, съобщи БТА, позовавайки се на информация на Мобилтел.
Шест от тях са на отбори, 11 са на фирми, а останалите са индивидуални кандидатури. Разработките са достъпни безплатно в Android Market и могат да бъдат разпознати по това, че са с логото на М-Тел и са на български език. Технологичното съревнование M-Tel Application Factory започна на 3 май и ще приключи на 30 юни с представяне на най-добрите предложения и церемония по награждаване. Наградният фонд е на обща стойност 30 000 лева.
До изтичането на крайния срок за подаване на идеи (20 юни 2010 година) са се регистрирали над 110 български разработчици.
70 процента от участниците са от София, следвани от други два големи български града - Пловдив и Бургас. Най-младият програмист е на 18 години.
Най-много са предложенията за програми, посветени на информация за градския и въздушния транспорт, пътната обстановка и паркирането в синя зона, както и пътеводители на забележителностите в България.
Има и приложения за плащане на битови сметки, преглед на печата, списъци за пазаруване, проверка на електронната поща, телевизионната програма, конвертори, приложения за бъдещи родители, българско-английски речници, управление на бюджети, запазване на час за медицински преглед. Други от мобилните програми са свързани с търсене и навигиране към най-близките ресторанти, кина, хотели, банкомати, магазини и сервизи, социални мрежи, споделяне на мнения и на местоположения. Други програми са за преобразуване на текст в морзов код, теглене на
късмети, изчисляване на промилите алкохол в кръвта, предупреждение за радари и упражнения по математика.
Всички приложения са специално разработени за българските потребители и са достъпни за тях безплатно, независимо на кой мобилен оператор са клиенти и какъв модел Android телефон използват.
Конкурс за приложения, предназначени за платформата Android, се организира с партньорство на компанията HTC.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg