EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

67 млн.евро за градски транспорт в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

67 млн.евро за градски транспорт в Бургас

mail14:10 | 26.11.2010прегледи 902 коментарикоментари 0


Проект за "Интегриран градски транспорт" стартира в община Бургас от понеделник /29 ноември/. Днес бургаският кмет Димитър Николов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова подписаха договора за финансиране. Финансовата помощ е безвъзмездна и е 67 милиона евро. Поектът е спечелен по оперативната програма "Регионално развитие". Той ще се изпълнява три години, но кметът се надява изпълнението да завърши в по-кратък срок.
Средствата по проекта ще бъдат използвани за нови автобуси, бързи линии и маршрути и нови автобусни терминали. Лиляна Павлова добави, че Бургас е първият град, който печели такъв проект от седемте големи града в страната. В началото на идната година подобен проект ще започне и в столицата. Като най-големи проблеми в големите градове Павлова определи задръстванията и управлението на трафика.
С един от новозакупените автобуси от общината бе направена обиколка на примерния маршрут, който ще обслужва града след изпълнението на проекта. Предвижда се изграждането на буферни паркинги в периферията на Бургас. Там хората ще могат да паркират колите си и да използват удобната бърза връзка на градския транспорт. Всичко това ще бъде включено в един билет. Предвижда се и изграждането на модерни пешеходни надлези на рисковите кръстовища и участъци в града.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg