EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

64 милиона мизерстващи заради кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

64 милиона мизерстващи заради кризата

mail11:30 | 21.01.2010прегледи 453 коментарикоментари 0


Въпреки убедеността, че световната икономика ще се повиши с 2.7 % през тази година и че рецесията се отдръпва, в Световната банка са убедени, че ефектите от кризата ще продължат да действат още няколко години, съобщава Financial Times.
„С подобни нива на ръст като в момента, не мислим, че възстановяването е достатъчно силно, за да компенсира щетите,” заяви днес Ханс Тимър, ръководител на групата за прогнози в банката.
В коментар след като банката представи годишния си доклад за перспективите пред световната икономика през 2010 г. Тимър заяви, че както развитите, така и развиващите се страни ще бъдат повлияни от приобщаването на нови членове към пазара на труда, а също и за намаляване на броя на освободените от работа през последните години.
Това означава, че много от проблемите на правителствата в бъдеще ще се увеличат. Означава също, че трудните времена за хората ще се удължат,” коментира още Тимър, добавяйки че кризата е обрекла на пълна мизерия още 64 млн. хора от цял свят.
От Световната банка подчертават, че икономиките на развитите страни ще нараснат с 5.2 % през тази година и 5.8 % през 2011 г., което е значително ниско ниво, за да бъдат осигурени работни места на средно 6 - 6.5 % търсещи работа.
Преди седмица председателят на МВФ Доминик Строс - Кан заяви, че по всяка вероятност фондът ще повиши прогнозата си за световния ръст до 3.1 % в най- скоро време, но и предупреди за опасност от връщане към рецесия, ако правителствата оттеглят стимулите.
Според Тимър поддържането на текущите нива на стимулите не е достатъчно за постигане на икономически ръст. „Правителствата сега трябва да приложат различни политики по отношение на стимулиращите пакети. Трябва да започнат да мислят за подсигуряване на действията си,” заяви Тимър.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg