EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

600-метрово Небесно дърво в Токио

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

600-метрово Небесно дърво в Токио

mail14:50 | 29.02.2012прегледи 604 коментарикоментари 0


Строежът на гигантската 634-метрова сграда в северната част на японската столица, Небесно дърво на Токио, ще приключи днес с известно закъснение заради земетресението от 11 март миналата година в Япония, предаде AFP. Новата "голяма дама" ще отвори врати за широката публика на 22 май, когато близо до нея ще бъде открита огромна площ за развлечения и търговски обекти.

Това е най-високата автоматична телевизионна кула в света, по-висока от кулата в китайския град Гуанчжоу (600 метра). Самият небостъргач устоя на земетресението в Токио и североизточната част на Япония преди година. Изграждането му започна през юли 2008 година и в него участваха общо 580 000 работници, както беше при строежа на Токийската кула с височина 333 метра, издигната през 1958 година и станала емблематична за следвоенното възстановяване на страната. На сградата Небесното дърво на Токио са монтирани цифровите телевизионни предаватели за целия район на Токио, осигуряващи препредаване и от Токийската кула, каквато е ролята и на Айфеловата кула в Париж.

Небесното дърво на Токио е замислена, за да привлича посетители от цял свят, като илюстрира една нова култура и да представя Токио като град, щадящ природата. В нея няма да има офиси нито жилища, но ще има наблюдателни платформи на височина от 350 и 450 метра. Околностите също ще бъдат преобразени напълно, за да бъдат превърнати в нов туристически център, място за събития и търговски обекти в северната част на Токио, където все още няма голяма динамика, но цените на апартаментите скачат все повече през последните години.
 


Тагове: Япония, кула, свят
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg