EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

60 хиляди подписа в защита на горите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

60 хиляди подписа в защита на горите

mail16:42 | 31.03.2010прегледи 1626 коментарикоментари 0


Международната природозащитна организация WWF връчи на министър председателя Бойко Борисов 60 хиляди подписа от националната петиция за опазването на горите в България.
Кампанията на WWF за горите започна в средата на миналия октомври и настоява за промени в Закона за горите, които да ограничат корупцията и незаконните сечи, за сертифицане на горите в България по международната система FSC,  приета в над 90 държави, за опазване на най-старите естествени гори, които сега не са защитени.
Кампанията има за цел да промени нагласите, че гората е само източник на дървесина, след като тя опазва водата, която пием, пречиства въздуха, спира ерозията и свлачищата, дава убежище на 43 световно застрашени вида растения и животни, ограничава промените в климата и е място за отдих и почивка.
Причина за срещата бяха замените на гори по Черноморието и планинските курорти, с които държавата  е оказала нерегламентирана помощ на определени фирми и лица. Предложенията в петицията ще бъдат разгледани от екипа на министъра на земеделието и горите Мирослав Найденов.
Събирането на подписите продължава в интернет страницата на WWF - http://wwf.bg. Предстои през пролетта те да бъдат внесени и при председателя на Народното събрания Цецка Цачева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039