EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 тунела са за основен ремонт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 тунела са за основен ремонт

mail14:05 | 26.04.2017прегледи 692 коментарикоментари 0


От основен ремонт се нуждаят шест тунела от трансевропейската пътна мрежа в страната. Това съобщиха от Върховната административна прокуратура (ВАП), която инициира проверка на съоръженията.

От изводите в доклада става ясно, че ремонт трябва да се направи на тунел "Витиня" - лява тръба, двете тръби на тунел "Топли дол", лявата тръба на тунел "Ечемишка", двете тръби на тунел "Правешки ханове", както и на тунел "Траянови врата" на магистрала "Тракия". Освен това ремонт трябва да се прави на тунел "Големо Бучино", както и други осем в цялата страна.
 
След намесата на ВАП, от оправомощения орган - Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са организирани и са поети ангажименти за действия съобразно компетентността, а от териториалните прокуратури са реализирани съответните правомощия.

От 25 април до 17:00 ч. на 27 април - четвъртък, се спира двупосочното движение в тръбата за София на тунела "Витиня" на АМ "Хемус" за извършването на краткосрочни ремонти за подобряване на състоянието на съоръжението и повишаване на безопасността на движението.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че целта е предвидените дейности да завършат в четвъртък, преди предстоящите почивни дни около 1 май. 
За леките и тежкотоварните превозни средства, пътуващи към Варна и София, са предвидени обходни маршрути./Дарик Плевен
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg